Lägenhet - Mer detaljer om olika typer av Lägenheter

Sängen i sovrummet

Säng i Sovrummet

Att ha en skön säng i sitt sovrum är A och O för ett ha förutsättningar för att kunna sova gott men en bra säng kan inte kompensera och det finns annat i sovrummet som inte stämmer. När man köper en säng år det ju tänkt att ha kvar sängen i både 10, 20 eller 30 år och då är det viktigt att du hittar en säng som passar just dig i ditt sovrum. Tänk på att du kommer säker tillbringa fler tiotusentals timmar i sovrummet och i sängen så det är viktigt att du väljer en säng som du blir riktigt nöjd med.

Sängen hårdhet

Det finns många olika hårdheter på sängar och vissa människor trivs bäst i mjuka sängar och andra vill ha en hård och fast säng att sova i. Vilken fasthet på säng som passar dig är det svårt att säga men kraftiga personer brukar vilja ha hårdare sängar än och de som är lätta i kroppen vill oftare ha en mjuk säng.

När du provar en säng i sängbutiken är det viktigt att du verkligen provar den. Ta mycket gott om tid på dig och ta med en bok eller tidning och ligg i sängen någon timme och låt folk titta på dig. Det viktigaste är ju att du blir nöjd med sängen eftersom du kommer tillbringa många år i den när du väl har sängen i ditt sovrum.Resårmadrass

Sängar i sovrum

De flesta tycker att sängar med resårmadrass med spiralfjädrar är de bästa sängarna så börja prova dessa. Det finns även sängar med andra madrasser som t.ex. tempurmadrass och vissa uppskattar dessa mest.

Vattensängarna var populära på 1970- och -80 men har försvunnit mer och mer.

Dubbelsäng eller enkelsängar

Är ni två som delar sovrum kan ni antingen välja att ta en stor dubbelsäng eller två enkelsängar.

Fördelen med en dubbelsäng är att man kommer närmare varandra men den blir snabbare nedlegad i mitten och det är ätt att man stör varandras sömn

Två enkelsängar ger möjligheten att välja olika hårdhet på sängarna samtidigt som ni inte riskerar att störa varandra. Om man får plats i sovrummet är det vanligt att par väljer en lite bredare säng (120 cm) där man kan ha mysigt och en smalare säng (90 cm) där den andra parten kan sova i.