Lägenhet - Mer detaljer om olika typer av Lägenheter

Golv i sovrum

Golvet i ditt sovrum är viktigt för att skapa en mysig och trevlig känsla när du går barfota. Det är viktigt att golvet upplevs varm och trevligt vilket du kan göra på flera olika sätt.

De vanligaste golvmaterial i sovrum är:

Golv och trägolv i Sovrum
  • Trägolv är det mest hemtrevliga golvet att ha i ett sovrum.
  • Laminatgolv
  • Plastmatta
  • Parkettgolv
  • Heltäckningsmatta i sovrummet
  • Korkgolv
  • Klinker

Oavsett vilket golv du har nu i ditt sovrum nu eller väljer att lägga in i sovrummet kan du använda dig av en varm och färgglad matta på golvet.

Trägolv i sovrummet

Trägolv leder värme långsamt vilket gör att ett trägolv passar väldigt bra i sovrummet eftersom upplevs mycket varmare än laminatgolv eller parkettgolv. Ett riktigt trägolv kan oljas, såpas eller lackas.

Fördelen med ett trägolv är att de går att slipa och med en rätt golvvård kan du ha kvar golvet i många decennier.

Laminatgolv

Laminatgolv används ofta i sovrum som används av barn som lekrum. Laminatgolvet är mycket tåligt för slag och slitage men är kallare än ett riktigt trägolv.

Parkettgolv i sovrum

Parkettgolv i Sovrum

Ett snyggt parkettgolv passar i alla rum, även sovrum, och med stavparkett eller annan parkett kan man göra dekorativa mönster i golvet. Det kan dock vara svårare att lägga dessa mönster med parkettgolv och det är relativt låg arbetskostand att ta in en riktigt golvläggare som ha vana att lägga stavparket jämfört med själva parkettgolvet.Plastmatta

Plastmattor är lätt att lägga och tål slitage mycket bra men bör undvikas i sovrum. Dels för att ett golv som består av en plastmatta är inte lika mysigt som andra golv men också att de framkommit rapporter om att plastgolven avger kemikalier som indikerar på att de kan framkalla astmabesvär och allergier.

Heltäckningsmatta i sovrummet

Heltäckningsmatta i Sovrum

Heltäckningsmatta i ditt sovrum känns både varm och ombonande samt att de dämpar ljud och buller mycket bra. Tidigare trodde man att heltäckningsmattor orsakade allergi men forskarvärlden är mer osäkra nu för tiden.

En heltäckningsmatta kan du lätt lägga själv i sovrummet och nålfiltsmattor är de heltäckningsmattor som är lättast att dammsuga och hålla rena.

Korkgolv

Korkgolv i sovrum var tidigare mycket vanliga men har ersatts allt med av plastmattor och laminatgolv

Klinker i sovrummen

I varmare länder används och klinkers i sovrum för att de kyler bättre på natten än isolerande trägolv och heltäckningsmattor. En stor fördel med klinkers är att de är i de närmaste outslitliga, tål fukt, vatten och smuts samt dessutom är lättstädad.

I Sverige passar dock inte klinkers så bra i sovrum eftersom golven är kalla att gå på om man inte har lagt i ett värmegolv.